Generalitati

Persoanele care acceseaza/utilizeaza site-ul www.lacultura.ro trebuie sa aiba 16 ani impliniti. Vizitarea, folosirea, sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.lacultura.ro implica acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor.

www.lacultura.ro este administrat de S.C. Connectibuss SRL cu sediul social in Str. Iancu de Hunedoara nr. 54, Voluntari, jud. Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului cu nr ROOINC.J23/84/2014, CUI RO32660838. Ne rezervam dreptul de a efectua modificari ale acestor Termeni si Conditii precum si orice modificari ale site-ului www.lacultura.ro fara o notificare prealabila. Accesand pagina Termeni si Conditii, puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi.

Imaginile publicate pe site sunt conforme cu realitatea, insa uneori nuantele culorilor produselor pot sa difere usor, ca urmare a procesului de executie a fotografiilor sau a setarilor monitorului / device-ului tau. Prin urmare, aceste diferente nu pot fi invocate ca fiind neconforme / defecte.

Clientii www.lacultura.ro vor fi intotdeauna informati daca un produs este sau nu este in stoc si in cat timp se va livra comanda. Aceste informatii vor fi transmise prin e-mail sau telefon. Imaginile cu produsele, ofertele, preturile si concursurile pot fi schimbate in prealabil, fara o notificare specifica. Produsele comercializate prin intermediul www.lacultura.ro, vor fi insotite in momentul livrarii de factura fiscala.

Obligatiile tale de inregistrare

Pentru a putea cumpara de pe www.lacultura.ro, trebuie sa introduci datele necesare pe website-ul nostru.

In utilizarea serviciului, trebuie sa furnizezi informatii reale, corecte, actuale si complete despre tine. In situatia in care consideram ca aceasta obligatie a fost incalcata, ne rezervam dreptul de a iti bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinata sau nedeterminata, fara nicio notificare prealabila.

Pret si modalitati de plata

Preturile prezentate includ TVA (19%). Pretul de achizitie de pe factura va fi acelasi cu cel prezentat pe site la momentul achizitiei. Costurile de livrare sunt suportate de catre www.lacultura.ro pentru orice comanda de peste 250 EUR (echivalentul in RON la cursul BNR), pentru orice destinatie de pe teritoriul Romaniei. La comenzile de pana la 250 EUR se va adauga un cost de livrare de 75 RON, indiferent de adresa de destinatie.

Pentru produsele comandate din strainatate (UE) costul de livrare se va calcula in euro la cursul BNR din ziua comenzii. In functie de destinatie, costul livrarii variaza intre 15 EUR si 40 EUR.

Plata produselor se efectueaza prin credit/debit card la plasarea comenzii online. De asemenea se poate opta pentru plata prin transfer bancar.

Daca ai ales metoda de plata "Online prin card bancar" este necesar sa completezi un formular cu informatiile despre cardul tau in pagina securizata a procesatorului de plati Netopia MobilPay. Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectueaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant. "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul tau nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Livrari pe teritoriul Uniunii Europene

Tarile situate pe teritoriul Uniunii Europene sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania si Suedia.

Livrarea se efectueaza GRATUIT pentru orice comanda de peste 1000 RON (echivalentul a aprox. 200 EUR), pentru orice destinatie de pe teritoriul Uniunii Europene, in termen de maxim 3 zile lucratoare de la inregistrarea comenzii. Comenzile in valoare mai mica de 1000 RON, vor avea un cost fix de livrare de 75 RON, indiferent de localitatea de destinatie sau metoda de livrare.

Livrarea se efectueaza prin curier rapid, in conditii DDP (Delivered Duty Paid - conform Incoterms 2021) si coletul iti va fi adus la adresa mentionata in comanda.

Livrari in Restul Lumii (alte tari decat cele din Uniunea Europeana)

Livrarea se efectueaza GRATUIT pentru orice comanda de peste 2500 RON (echivalentul a aprox. 500 EUR), pentru orice destinatie din lume situata inafara Uniunii Europene, in termen de 5-7 zile lucratoare de la inregistrarea comenzii. Comenzile in valoare mai mica de 2500 RON, vor avea un cost fix de livrare de 200 RON, indiferent de localitatea de destinatie sau metoda de livrare.

Livrarea se efectueaza prin curier rapid, in conditii DDU (Delivered Duty Unpaid - conform Incoterms 2021) si coletul iti va fi adus la adresa mentionata in comanda.

Informatii despre livrare

In cazul in care doresti sa specifici anumite aspecte referitoare la livrare cum ar fi: ora de livrare, adresa sau puncte de reper, te rugam sa introduci in casuta de observatii aceste lucruri inainte de finalizarea comenzii. Coletul poate fi preluat de orice membru al familiei.

Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. In cazul in care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai afla pe stoc vei fi instiintat in acest sens. In unele cazuri, produsul comandat poate fi inlocuit cu unul asemanator daca doresti si esti de acord cu acest lucru.

Raspunderea pentru orice deteriorare cauzata produsului, coletului sau pachetului trimis de catre noi, revine societatii de curierat sau transportatorului conform legislatiei in vigoare. Produsele vor fi inlocuite de catre noi daca se va face dovada culpei curierului si vom fi instiintati in termen de 24 de ore de la primirea coletului.

Cand marfurile sunt expediate, firma de curierat iti va trimite un e-mail care contine numarul de urmarire a expeditorului si parola care iti va permite sa urmaresti livrarea online pe site. In cazul in care nu primesti acest e-mail, trebuie sa contactezi serviciul pentru clienti prin e-mail la info@lacultura.club

Garantia Produselor

Magazinul www.lacultura.ro este oficial autorizat sa comercializeze toate produsele expuse.

Garantia se acorda doar in situatia in care caracteristicile produsului nu corespund cu specificatiile sau atunci cand se descopera defecte de fabricatie. Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si OG 21/1992. Nu se poate invoca garantia in situatia ultilizarii improprii sau incorecte a produsului.

Returnarea Produselor achizitionate online

In ceea ce priveste problemele ce pot aparea la produsele livrate de catre magazinul nostru online, nu ezita sa ne contactezi la adresa de email info@lacultura.club, pentru a identifica cea mai buna modalitate de solutionare a acestora.

In situatia in care produsul pe care l-ai comandat nu este pe placul tau sau nu esti multumit de calitatea acestuia, ai posibilitatea de a te razgandi si de a-l returna, in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produselor, conform OUG 34/2014 - Ordonanta de Urgenta Guvernamentala privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Conform aceleiasi OUG 34/2014 mentionata in paragraful anterior, cheltuielile de transport al produsului returnat revin in sarcina consumatorului. Rugam clientul sa ambaleze cu grija obiectul pe care doreste sa il returneze, astfel incat acesta sa fie bine protejat in timpul transportului. In caz contrar, lacultura.ro va fi exonerat de orice responsabilitate, privind eventualele deteriorari. Deoarece transportul returului se face pe cheltuiala clientului, poti alege orice curier doresti, singura conditie este livrarea la adresa de retur. Nu ridicam retururile din alte locatii (de exemplu oficii postale) si de aceea iti recomandam sa nu trimiti cu Posta Romana sau cu alte servicii de curierat care nu livreaza la adresa.

Adresa de retur a S.C. Connectibuss S.R.L.

Str. Matei Basarab nr. 14

Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190

tel. 0749 22 88 55

Clientul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Produsul returnat online trebuie sa fie in stare perfecta, asa cum l-ai primit, nepurtat, cu eticheta, insotit de originalul sau copia dovezii de cumparare - factura emisa de lacultura.ro.

Daca returul se realizeaza cu respectarea conditiilor enumerate mai sus, contravaloarea produsului returnat se va achita in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea anuntului de retragere din contract (retur) din partea clientului. Rambursarea poate fi amanata pana la data la care produsele vor ajunge la sediul lacultura.ro. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport. Pentru evidenta corecta a cumparaturilor clientilor inscrisi in Programul de Fidelitate, suma restituita se va scadea din valoarea cumparaturilor, odata cu stornarea facturii/facturilor, luandu-se in calcul in fiecare moment valoarea cumparaturilor efective si nereturnate din ultimele 365 de zile.

Daca produsul returnat este deteriorat, fara elementele de siguranta (eticheta de identificare), fara documente sau are semne de utilizare, ne rezervam dreptul de a refuza returul contravalorii produsului. Nu putem accepta pentru retur produse care au fost purtate, modificate sau deteriorate.

In cazul returului unui produs / mai multor produse care au facut obiectul unei campanii promotionale conditionate de suma totala  / numarul de produse din cosul de cumparaturi, pretul produsului / produselor nereturnate va fi recalculat conform mecanismului de aplicare a promotiei respective, suma restituita fiind recalculata in consecinta. De exemplu: intr-o campanie in care al doilea produs cumparat este redus cu un anumit procent, in cazul in care se returneaza produsul cu pret intreg, se va recalcula si pretul celuilalt produs, acesta fiind ajustat la pretul neredus. Un alt exemplu: la o campanie in care exista trei nivele de discount in functie de suma totala sau numarul de produse din cos (X% discount pentru cumpararea unui produs / suma din cos, Y% discount pentru cumpararea a doua produse/ suma din cos, Z% discount pentru cumpararea a trei sau mai multe produse/ suma din cos), returnarea unora dintre produse va duce la recalcularea pretului produselor oprite de catre client in conditiile aplicarii promotiei respective. In cazul returului unor produse din comenzi pe baza carora ai beneficiat de puncte bonus, contravaloarea punctelor transformate in vouchere se va scadea din suma pe care o vei primi ca restituire in urma returnarii.

Conform OUG 34/2014 - Ordonanta de Urgenta Guvernamentala privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, in momentul in care clientul decide sa returneze un produs, acesta trebuie sa informeze in scris pe adresa de email info@lacultura.club, despre toate datele specifice returului si retragerii din contract. Pentru a usura procedura de retur, lacultura.ro pune la dispozitia clientilor Formularul de Retragere care poate fi completat online. Informatiile prevazute in formular sunt necesare pentru corecta identificare a produselor si documentelor de livrare, precum si pentru emiterea documentelor de retur si restituirea contravalorii produselor. Pentru fiecare comanda, se accepta un singur retur al produsului.

Iti reamintim ca acest transport se face pe cheltuiala clientului, conform legii. Coletele care vor sosi cu plata ramburs nu vor fi acceptate.

Drepturile de autor (Copyright)

Intregul continut al site-ului www.lacultura.ro, incluzand, texte, imagini, grafice, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, este proprietatea S.C. Connectibuss S.R.L. sau a furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente de pe site-ul www.lacultura.ro, sau a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuala puteti folosi adresa de mail info@lacultura.club

Confidentialitate si protectia datelor cu caracter personal

www.lacultura.ro are o politica stricta de respectare a confidentialitatii datelor clientilor.

Prin acesarea site-ului și a produselor noastre, CONNECTIBUSS SRL prelucreaza datele dvs. cu caracter personal necesare indeplinirii scopurilor pentru care aceste date au fost solicitate si stocate. In ceea ce priveste drepturile dvs. in calitate de persoana vizata astfel cum sunt ele garantate de Regulamentul 2016/679/UE privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, va rugam sa accesati Politica de Confidentialitate pusa la dispozitie si celelalte masuri implementate pentru garantarea drepturilor dvs.

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul clientului in caz de litigii/dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate in platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii/produse, respectiv conform Legii, catre institutiile abilitate.

La randul sau Clientul are obligatia de a pastra confidentialitatea asupra informatiilor despre care a luat la cunostinta cu ocazia accesarii si utilizarii site-ului, precum si cu ocazia comunicarilor transmise pe parcursul inregistrarii, autentificarii, plasarii și onorarii comenzilor si alte asemenea aspecte în legatura cu utilizarea site-ului. Clientului ii este interzis sa dezvaluie catre terti raporturile sale cu CONNECTIBUSS SRL, fara consimtamantul expres al societatii, oferit in prealabil in scris.

Transmiterea de catre Client de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, idei, concepte, know-how, tehnici, etc. ne ofera acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii.

Responsabilitati privind produsele

S.C. Connectibuss S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru orice pagube aparute prin folosirea produselor achizitionate prin intermediul acestui site, in alte scopuri decat cele mentionate de producator.

Raspunderea contractuala

Prin crearea și utilizarea Contului, Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user și parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, fiind responsabil în conditiile legii de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin accesarea site-ului, crearea Contului, utilizarea site-ului, plasarea comenzilor, etc, Clientul accepta in mod expres si neechivoc Termenii si Conditiile site-ului in ultima sa versiune comunicata in cadrul site-ului. Ulterior crearii Contului, utilizarea continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului. Clientul este responsabil pentru verificarea versiunii finale a Termenilor si Conditiilor ori de cate ori utilizeaza site-ul.

Acceptarea Termenilor si Conditiilor site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

Nu ne asumam responsabilitatea pentru daune de orice fel pe care Clientul sau orice alta terta persoana le-ar putea suferi ca rezultat al îndeplinirii de catre noi a oricareia dintre obligatiile noastre conform Comenzii si nici pentru daune care ar putea rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si cu atat mai putin pentru pierderea acestora. Nu putem fi tinuti responsabili pentru daune aduse calculatorului dumneavoastra sau virusi care ar putea sa va infecteze calculatorul sau alt echipament ca urmare a accesarii, utilizarii de către dumneavoastra sau navigarii pe site-ul nostru sau descarcarea de catre dumneavoastra a vreunui continut, informatie, materiale, date, text, imagini, video sau audio de pe site-ul nostru.

Conciliere

Daca intampini o problema si solutia oferita prin email sau telefon de persoana cu care ai discutat nu te satisface in totalitate, te rugam sa te adresezi pentru conciliere doamnei Florenta Zamfir, la adresa de email info@lacultura.club

Litigii

Prin folosirea, vizualizarea sau cumpararea produselor de pe acest site, utilizatorul a luat la cunostinta asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si Conditiile de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si S.C. Connectibuss S.R.L. In cazul unor eventuale conflicte intre S.C. Connectibuss S.R.L si clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila in minim 30 de zile lucratoare. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta competenta in conformitate cu legile romane in vigoare.

Forta majora

Niciuna dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator - total sau partial - a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege, din motive independente de parti.

Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de 5 (cinci) zile, producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.

Diverse

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni Termenii si Conditiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii clientul isi asuma in totalitate drepturile si obligatiile ce decurg din cumpararea din magazinul virtual www.lacultura.ro.